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Registros recuperados : 182 | |
21. | | AGUERRE, V.; ALBICETTE, M.M.; RUGGIA, A.; SCARLATO, S.; BLUMETTO, O.; ALBÍN, A.; BORTAGARAY, I.; BENVENUTO, M.; CARDOZO, G.; CASTAGNA, A.; CLARA, P.; DEL PINO, M.L.; DOGLIOTTI, S.; GARCÍA, F.; GILSANZ, J.C.; LEONI, C.; MONTALDO, S.; QUINTANS, G.; SCARLATO, M.; SILVERA, M.; TISCORNIA, G.; VILARÓ, F. Co-innovando para el desarrollo sostenible de sistemas de producción familiar de Rocha-Uruguay. Experiencias de CoiInnovación. Cangüe, 2018, Nro.40, p.18. Número especial de la Revista Cangüe: Primer Seminario Técnico Internacional Ganadería Familiar y Desarrollo Rural.Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
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22. | | ALBICETTE, M.M.; LEONI, C.; RUGGIA, A.; SCARLATO, S.; BLUMETTO, O.; ALBIN, A.; AGUERRE, V. Co-innovation in family-farming livestock systems in Rocha, Uruguay: A 3-year learning process. Outlook in Agriculture, 2017, v.46 (2): 92-98. Article history: Article first published online: June 8, 2017 / Issue published: June 1, 2017.
Special issue: Co-innovation in agricultural settings. Guest Editor : Neels Botha , James A Turner , Simon Fielke , and Laurens Klerkx.Biblioteca(s): INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó. |
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25. | | FELIPPE, A.; CABRERA, D.; DISEGNA, E.; SORIA, J.; ZOPPOLO, R.; GARCIA, C.; LEONI, C.; MAESO, D.; NUÑEZ, S.; VILLAMIL, J.M. ¿Cómo logramos, conocemos y mejoramos la calidad de nuestras frutas? Suplemento Tecnológico INIA, 2007, p. 12-14, 2007Biblioteca(s): INIA Treinta y Tres. |
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26. | | SORIA, J.; PISANO, J.; CABRERA, D.; CASTILLO, A.; GARCIA, C.; CARRAU, F.; LEONI, C.; PEREIRA, G. Comportamiento de arándanos (blueberry) tipo Rabbiteye y Southern Highbush en INIA Salto Grande (31ºS, 57ºW, 50 m altitud) e INIA Tacuarembó (31º42S, 55º40W, 100 m altitud), Uruguay. In: INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria); Programa Nacional Producción Frutícola. Avances en experimentación de frutales alternativos: arándanos y otros berries. (Reunión técnica). Las Brujas, Canelones (Uruguay): INIA, 2002. p. 11-21 (INIA Serie Actividades de Difusión; 286) INIA Las BrujasBiblioteca(s): INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó. |
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27. | | PAULLIER, J.; GILSANZ, J.C.; ARBOLEYA, J.; WALASEK, W.; PICOS, C.; LEONI, C.; VICENTE, E.; SPINA, W.; MANZZIONI, A. Control de insectos de suelo en boniato In: INIA Las Brujas, Programa Nacional Producciòn Hortìcola. Resultados experimentales en boniato. Reunión técnica. Canelones (Uruguay): INIA, 1997. p. 10-13 (INIA Serie Actividades de Difusión; 144)Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
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30. | | SCHOLBERG, J. M. S.; DOGLIOTTI, S.; LEONI, C.; CHERR, C. M.; ZOTARELLI, L.; ROSSING, W. A. H. Cover crops for sustainable agrosystems in the Americas. In: Lichtfouse E. (eds) Genetic Engineering, Biofertilisation, Soil Quality and Organic Farming. Sustainable Agriculture Reviews, vol 4. Springer, Dordrecht. pp 23-58 Chapter history: First Online: 23 March 2010.Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
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31. | | SCHOLBERG, J. M. S.; DOGLIOTTI, S.; ZOTARELLI, L.; CHERR, C. M.; LEONI, C.; ROSSING, W. A. H. Cover crops in agrosystems: innovations and applications. In: Lichtfouse E. (eds) Genetic Engineering, Biofertilisation, Soil Quality and Organic Farming. Sustainable Agriculture Reviews, vol 4. Springer, Dordrecht. pp 59-97. (Sustainable Agriculture Reviews; volume 4) Chapter history: First Online 23 March 2010.Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
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40. | | JURBURG, S.D.; ÁLVAREZ BLANCO, M.J.; CHATZINOTAS, A.; KAZEM, A.; KÖNIG-RIES, B.; BABIN, D.; SMALLA, K.; CERECETTO, V.; FERNANDEZ-GNECCO, G.; COVACEVICH, F.; VIRUEL, E.; BERNASCHINA, Y.; LEONI, C.; GARAYCOCHEA, S.; TERRA, J.A.; FRESIA, P.; FIGUEROLA, E.L.M.; WALL, L.G.; COVELLI, J.M.; AGNELLO, A.C.; NIETO, E.E.; FESTA, S.; DOMINICI, L.E,; ALLEGRINI, M.; ZABALOY, M.C.; MORALES, M.E.; ERIJMAN, L.; CONIGLIO, A´.; CASSÁN, F.D.; NIEVAS, S.; ROLDÁN, D.M.; MENES, R.; VAZ JAURI, P.; MARRERO, C.S.; MASSA, A.M.; REVETRIA, M.A.M.; FERNÁNDEZ-SCAVINO, A.; PEREIRA-MORA, L.; MARTÍNEZ, S.; FRENE, J.P. Datathons: fostering equitability in data reuse in ecology. Science & Society. Trends in Microbiology. 2024. https://doi.org/10.1016/j.tim.2024.02.010 -- OPEN ACCESS [Article in Press] Article history: Available online 21 March 2024. -- Correspondence: Jurburg, S.D.; Department of Applied Microbial Ecology, Helmholtz Centre for Environmental Research (UFZ), Leipzig, Germany; email:s.d.jurburg@gmail.com -- LICENSE:...Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
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Registros recuperados : 182 | |
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Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Las Brujas. |
Fecha actual : |
18/03/2019 |
Actualizado : |
18/03/2019 |
Tipo de producción científica : |
Abstracts/Resúmenes |
Autor : |
PISANO, J.; DINI, M. |
Afiliación : |
JULIO CESAR PISANO CARBAJAL, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MAXIMILIANO ANTONIO DINI VIÑOLY, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay. |
Título : |
Induction of bud mutations in "Early Bon Chrétien" pears. [abstract of poster] |
Fecha de publicación : |
2018 |
Fuente / Imprenta : |
In: Zoppolo, R. Cabrera, D. (Eds.). Growing in diversity. Proceedings of the International Pear Symposium, 13, Dec. 4-7th 2018, Montevideo, Uruguay. |
Páginas : |
p. 78. |
Idioma : |
Inglés |
Contenido : |
Global climate change is modifying adaptation of different fruit species. Pear culture is one of them, therefore, having a cultivar that adapts to these changes is of real importance. With the
induction of mutations, it is intended to generate variability and improve the adaptation of "Early Bon Chrétien" pear to different production regions, modifying aspects such as chilling
requirements, flowering time, harvest date, fruit size, and resistance to diseases. |
Palabras claves : |
COLCHICINE; EUROPEAN PEAR; GENETIC VARIABILITY; PEAR BREEDING. |
Thesagro : |
PYRUS COMMUNIS L. |
Asunto categoría : |
F01 Cultivo |
URL : |
http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/12520/1/P13-Pisano-J.-Abst.-Pear-Symp.-13.-2018.pdf
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Marc : |
LEADER 01124nam a2200193 a 4500 001 1059632 005 2019-03-18 008 2018 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aPISANO, J. 245 $aInduction of bud mutations in "Early Bon Chrétien" pears. [abstract of poster]$h[electronic resource] 260 $aIn: Zoppolo, R. Cabrera, D. (Eds.). Growing in diversity. Proceedings of the International Pear Symposium, 13, Dec. 4-7th 2018, Montevideo, Uruguay.$c2018 300 $ap. 78. 520 $aGlobal climate change is modifying adaptation of different fruit species. Pear culture is one of them, therefore, having a cultivar that adapts to these changes is of real importance. With the induction of mutations, it is intended to generate variability and improve the adaptation of "Early Bon Chrétien" pear to different production regions, modifying aspects such as chilling requirements, flowering time, harvest date, fruit size, and resistance to diseases. 650 $aPYRUS COMMUNIS L 653 $aCOLCHICINE 653 $aEUROPEAN PEAR 653 $aGENETIC VARIABILITY 653 $aPEAR BREEDING 700 1 $aDINI, M.
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